5 suden kaltaista koirarotua

Tiedät varmasti sen, kotikoira, jonka tunnemme tänään, polveutuu sudesta, olimme puhuneet siitä aiemmassa artikkelissa. Näin ollen tieteellisestä näkökulmasta koirat ja sudet kuuluvat yhteen ja samaan koiralajiin: Canis lupus. Tällä hetkellä on olemassa satoja koirarotuja, jotka kaikki ovat erittäin erilaisia ​​ja kaukana suden ruumiista. Jotkut rodut ovat kuitenkin säilyttäneet tämän elegantin ja villin ulkonäön, joka kiehtoo meitä niin paljon!

Tsekkoslovakian susikoira

Tsekkoslovakian koiran muotokuva
Tekijät: Ekaterina Gorokhova / iStock

Tšekkoslovakialaisella susikoiralla ei ole tätä nimeä sattumalta, koska sen ulkonäkö on oudosti samanlainen kuin suden! Tämä johtuu pääasiassa rististä, josta se tulee. Todellakin, 1960-luvulla Tšekkoslovakian sotilaita risteytti saksanpaimenkoiria Karpaattien susien kanssa. Täältä hänen siluettinsa ja kävelynsä ovat niin samankaltaisia ​​kuin villieläinten. Lisäksi Tšekkoslovakian susikoiralla on myös joitain yhtäläisyyksiä suden luonteen kanssa. Vaikka hän on kaukana villi, hän on silti itsenäisempi kuin esimerkiksi husky tai malamuutti. Se on isokokoinen koira, jonka säkäkorkeus on 75 cm ja paino 40 kiloa.

Saarloosin susikoira

Kaksi Sarloos-koiraa leikkimässä
Tekijät: Zuzule / iStock

Saarloosi-susikoira näyttää myös aivan sudelta, mutta se on nimensä velkaa miehelle, joka teki ristin, josta se tuli. Hollantilainen kasvattaja Leendert Saarloos onkin yrittänyt luoda uutta koirarotua risteyttämällä saksanpaimenkoiran siperialaisista vanhemmista peräisin olevan eurooppalaisen suden kanssa. Useiden kokeiden jälkeen 1930-luvulla saarloosin susikoirarotu vihdoin syntyi. Sen siluetti on tyylikäs ja harmoninen ja sillä on sama kevyt askel kuin suden. Aivan kuten Tšekkoslovakian susikoira, hän säilyttää tietyt suden kaltaiset vaistot ja on siksi yleensä melko varovainen.

Amerikkalainen susikoira tai susikoira

Susikoira makaa nurmikolla
Tekijät: Emre Ceylan / iStock

Amerikkalainen susikoira, jota kutsutaan myös susikoiraksi, on myös seurausta suden ja koiran risteytyksestä. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että emme tiedä tarkalleen koirarotua tämän risteytyksen alkuperässä. Susikoiralla on silmiinpistävä fyysinen samankaltaisuus suden kanssa, jonka kanssa sillä on myös osittain yhteinen luonne. Itse asiassa usein sanotaan, että susikoira näyttää enemmän sudelta kuin koiralta ja että sen sosiaalistaminen on melko monimutkaista. Siksi sen sosialisointi on aloitettava varhaisesta iästä lähtien. Hänen koulutuksensa tulee olla sekä lujaa että lempeää. Ei ole harvinaista, että susikoira murisee tai ulvoo haukkumisen sijaan.

Le Tamaskan

Tamaskan koira dyynillä
Laajuus: gebut / iStock

Kasvattajilla oli 1980-luvulla ajatus luoda rotu, jossa on suden ulkonäkö ja koiran käyttäytyminen. Tamaskan on siis hyvin tuore rotu, joka on saanut alkunsa Suomesta. Tällä erittäin urheilullisella koiralla on paksu turkki, joka suojaa sitä ankarilta lämpötiloilta. Sen siluetti on siis sellainen kuin sen luojat toivoivat: hyvin lähellä suden siluettia. Erittäin älykäs, tamaskan on koira, joka on hyvin lähellä isäntänsä ja kenraalin ihmisiä. Toisin kuin kolme edellistä kilpailua, se ei osoita erityistä epäluottamusta miehiä kohtaan. Veto on siis onnistunut tämän uuden rodun alkuperän kasvattajille!

Siperian Husky

Husky-koira järven rannalla
Tekijät: Lisa_Nagorskaya / iStock

Siperiasta kotoisin oleva rekikoira, lSiperianhusky on ehkä vähiten susimainen koirarotu tässä valikoimassa. Se on kuitenkin säilyttänyt joitain erityispiirteitä. Huskyn alkuperästä tiedämme, että rotu ilmestyi noin 4000 vuotta sitten Itä-Siperiassa tšuktšiheimon sisällä. Fyysisesti hän näyttää enemmän malamuutilta kuin sudelta, mutta hänen lupoidilme kiehtoo kaikesta huolimatta! Tämä ylevä koira on uskollinen ja hyvin lähellä isäntäänsä, eikä se kestä yksinäisyyttä liian pitkäksi aikaa. Itse asiassa, hänen alkuperästään laumakoirana, hänen tiedetään vihaavan yksinäisyyttä.

Tämä päättää valintamme viidestä koirarodusta, jotka ovat yllättävän samankaltaisia ​​suden kanssa. Näillä koirilla on yleensä jonkin verran suden vaistoja, joten niitä ei saa antaa kaikkien käsiin.