5 sääntöä, joita sinun on noudatettava koiran ruokkimiseksi oikein

Yhä useammat koirat kärsivät liikalihavuudesta, jonka huomaat helposti kävelylläsi. Epäilemättä ensimmäinen syy tähän liikalihavuuteen on ruokaongelmat. Milloin, kuinka paljon ja kuinka monta kertaa päivässä meidän tulisi ruokkia karvaisia ​​ystäviämme? Jotta näet asiat selkeämmin, tässä on 5 sääntöä, joita on noudatettava, kun ruokit koiraasi oikein.

1. Rajoittamaton vesi!

Koiraystävillämme on tarvitsee paljon vettä. Siksi on tarpeen varmistaa, että heidän kulhonsa ovat aina täytettyinä, jotta he eivät janoa. Lisäksi veden on oltava ole aina puhdas ja selkeä, vaihda se mieluiten joka päivä. Anna kuitenkin kivennäisvettä piskillesi vain silloin, kun juokseva vesi ei ole juomakelpoista tai nitriitillä kylläistä.

2. Ateriat annetaan tiettyinä aikoina

Useimmat koirat eivät pysty itsesäätelevä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että he syövät kulhojensa sisällön kerralla. Siksi on suositeltavaa ruokkia niitä kahdesta kolmeen kertaa päivässä.kiinteinä aikoina ympäri vuoden (ottaen huomioon kesä- ja talviajan muutokset). Kuten muistutettiin SantéVet-verkkosivustollavainitsesäätelevät koirat voivat hyötyä ilmainen palvelu edellyttäen, että ruoan ei anneta hapettua, mukaan lukien nappulat. »

Kaksi ateriaa päivässä riittää siis, vaikka vain yksi ateria olisi mahdollista. Isoilla koirilla kulho sen sijaan on jaettava kahteen osaan: yksi osa päivän alussa ja toinen lopussa. Tällä vältetään vatsan kierteettämäntyyppisille koirille aiheutuva suuri riski.

3. Sama määrä ruokaa joka kerta

Painonnousun tai päinvastoin painonpudotuksen välttämiseksi on suositeltavaa Pidä joka aterialla sama määrä nappuloita ja/tai ruokaa. Koirasi on tottunut siihen ja muutos voi häiritä hänen vatsaansa. Nykyään suurimmat nappulamerkit tarjoavat laadukkaita mittakuppeja. Ne on kalibroitu eläimesi rodun, koon ja painon mukaan, joten voit antaa oikean määrän nappuloita.

koira syö ever_ctba/Pixabay
© ever_ctba / Pixabay

Jos sinulla on kysyttävää nelijalkaisen ystäväsi ruokkimisesta, älä epäröi kysyä neuvoa eläinlääkäriltäsi.

4. Älä äkillisesti muuta ruokavaliotasi

Koiran ruokavalion muuttaminen tulee tehdä hitaasti ja vähitellen. Ruokavalion muuttaminen auttaa välttämään suolisto-ongelmia. Jos sinun on vaihdettava kakkasi ruokaa, noudata tätä kaavaa:

  • Päivät 1 ja 2 : laita kulhoon neljäsosa uusia kroketteja ja loput vanhoista;
  • Päivät 3 ja 4 : laita kulhoon puolet uusista kroketeista ja puolet vanhoista;
  • Päivät 5 ja 6 : laita kulhoon kolme neljäsosaa uusista kroketeista ja neljäsosa vanhoista;
  • Matka 7 : anna koirallesi kulho, jossa on vain uusia kroketteja.

5. Älä anna jäämiä

Jos mittaat koirasi nappuloita, Ennen kaikkea älä anna hänelle jäännöksiäsi! Yleisesti ottaen sinun tulee välttää antamasta ylimääräistä ruokaa kumppanillesi. Itse asiassa nämä eivät ole ollenkaan tasapainoisia ja useimmiten niitä on vaikea sulattaa.

Muista myös älä syötä häntä yhdelle lautasistasi. Todellakin, varaa koirallesi oma kulho ja älä sekoita kulhoja eläinten kesken. Näin vältyt tartunnalta eläimestä toiseen tai itsestäsi koirallesi.

Lähde

Pidät myös:

Miten saan koirani ymmärtämään, että rakastan häntä?

8 hedelmää hyvää koiralleni!

Opeta pennullesi puhtautta: 5 tehokasta vinkkiä!