5 koirarotua, jotka osoittavat olympialaista rauhallisuutta

Sanotaan heti, että koiran persoonallisuus ei riipu pelkästään sen rodusta. Riippuen kasvatuksesta, ympäristöstä, jossa hän kehittyi, ja menneisyydestään, eräänlainen rauhallinen koira voi lopulta osoittautua täysin päinvastaiseksi. On kuitenkin rotuja, joiden tiedetään olevan luonteeltaan rauhallisempi ja lempeämpi kuin muut. Esimerkiksi, jos sinulle kerrotaan Jack Russelille? Tämä pieni energiapallo ei tietenkään ole osa tämän päivän listaa!

Cavalier King Charles

Cavalier King Charles Spanieli istuu ruohikolla syksyllä
Tekijät: Mkovalevskaya / iStock

Sarjakuvan ”Lady and the Tramp” pääroolia pitävä Cavalier King Charles -spanieli voidaan verrata eräänlaiseen minispanieliin, jolla on pitkät korvat. Pieni koira herkkä ja lähellä ihmistä, hän pystyy havaitsemaan herransa ilon tai surun varmasti. Lisäksi hänellä on suuri kiintymyksen tarve ja hän kestää melko huonosti jäädä yksin. Huomaamaton ja pehmeä, se sopeutuu elämään niin kaupungissa kuin maaseudulla. Cavalier King Charles Spaniel on energinen pieni koira, joka rakastaa leikkiä! Sillä on kuitenkin erityispiirre rauhoitu heti kun hänen isäntänsä saa hänet ymmärtämään, että ei ole enää aika leikkiä.

Newfoundland

Musta newfoundland-koira makaa sohvalla
Krediitit: rzoze19 / iStock

Koirilla energia ei välttämättä ole suhteessa kokoon ja onneksi! Siten Newfoundlandin vaikuttavasta kehosta huolimatta ei lopulta vie niin paljon tilaa kotonasi hänen temperamenttinsa on niin rauhallinen ja huomaamaton. Uskomattoman lempeä ja äärimmäisen ystävällinen, hän on koira, joka on hyvin lähellä isäntänsä ja joka ei jätä huolta kaikista perheensä jäsenistä. Käytettiin alun perin pelastuskoirina merellä, hän säilyttää tämän uskollisuuden ja tämän halun pelastaa ihmisenä hinnalla millä hyvänsä, vaikka se merkitsikin henkensä uhraamista. Sen paksu, musta turkki tekee siitä myös erityisen tyylikkään. Hänen lempeä katseensa ja nallekarhun ilme saavat sinut varmasti rakastumaan!

Le Carlins

Mopsi nukkuu kieli ulos
Teot: fongleon356 / iStock

Kuinka voit vastustaa hänen suuria pyöreitä silmiään ja pieniä poimuja otsassaan? Seurallinen ja ilkikurinen Mopsi on minimastiffi, jota monet koiran ystävät rakastavat. Pieni, mutta vahva Mopsi on erittäin lempeä ja rauhallinen koira. Hän rakastaa ihmisiä yli kaiken, varsinkin kun he halaavat häntä. Hän sopeutuu täydellisesti kerrostaloasumiseen, koska hänen suosikkiharrastuksensa on… päiväunien nukkuminen! Mopsi ei todellakaan ole koira, joka tarvitsee paljon liikuntaa. Se on kuitenkin otettava pois vähintään kolme kertaa päivässä tarpeidensa täyttämiseksi.

Le Shar-Pei

Pieni beige Shar Pei istuu nurmikolla
Laatit: zokov / iStock

Monien taitteiden peittämä Shar-Pei on tunnistettavissa tuhansien joukosta! Todellinen rakkauskasvot, tämä hyvin erikoisen näköinen koira on erinomainen kumppani elämään. Hänen olympialaisen rauhallisuutensa välittyy toisinaan muutamalla hölynpölyllä ja pelihetkillä, mutta yleisesti ottaen Shar-Pei on rauhallinen koira, jolla on melko itsenäinen luonne. Ulkonäöstään huolimatta isot nallekarhut, hänellä on suuri tarve ponnistella. Joten vaikka hän voisi asua asunnossa, hänen on pakko ota se ulos useita kertoja päivässä muutaman pitkiä retkiä hänelle päästääkseen höyryä.

Saint Bernard

Bernhardinkoira
Tekijät: N8tureGrl / iStock

Tämä vuoristokoira tunnetaan todellisena ”nannyna”. Pehmeä ja suojaava, se osoittautuu parhaaksi koirien seuraksi lapsille. Lisäksi hänen pelastuskykynsä antavat hänelle pettymättömän rauhan. Huolimatta mahtavasta koostaan, se on huomaamaton kotonasi. Älä kuitenkaan tee virhettä, vaikka hän on rauhallinen kaikissa olosuhteissa, hän ei epäröi pelotella vieraita, jotka uskaltavat astua hänen alueelleen puolustamaan sinua. Huomaa, että häntä ei todellakaan ole tehty asumaan kerrostalossa, koska hän ei olisi mukava rakenteeltaan. Todellakin, sen koko voi olla säkäkorkeus 90 cm ja se painaa vähintään 120 kiloa!

Jos haluat adoptoida rauhallisen ja kerätyn koiran, nämä viisi rotua ovat ihanteellisia! Muistutamme kuitenkin edelleen: koiran luonne ei riipu pelkästään rodusta.