4 syytä, miksi koirasi nuolee sinua

Piskosi kieli ei ole vain sen saaminen tuntemaan makua. Varsinkin kun tämä aisti on yksi koirien vähiten kehittyneistä. Itse asiassa hänen kielensä antaa hänelle mahdollisuuden ylläpitää hiuksiaan, säädellä ruumiinlämpöään tai kommunikoida. Mutta miksi hän sitten käyttää sitä myös kasvojen, käsien tai jalkojen täydelliseen puhdistukseen? Tämä luonnollinen käyttäytyminen ei ole merkityksetöntä, ja sen tulemme näkemään heti!

Koirasi nuolee sinua, koska hän rakastaa sinua

Koira nuolee emäntänsä kasvoja
Tekijät: Vanessa Nunes / iStock

Koirasi tönäisee sinua iloisesti kiintymyksen merkiksi. Itse asiassa koira, joka nuolee sinua, tarkoittaa yksinkertaisesti, että hän pitää sinusta. Sitä paitsi, kun tämä tapahtuu sinulle, se on yleensä silloin, kun halat koiraasi tai hän pyytää sinua. Kun kaksi koiraa ovat lähellä, huomaamme usein myös niiden alkavan nuolla toisiaan kiihkeästi, vähän kuin äiti pesee pentujaan. Yhteenvetona, kun piski nuolee sinua, se voi tarkoittaa, että hän pitää sinua perheensä täysivaltaisena jäsenenä.

Koirasi nuolee sinua vaistomaisesti

Koira nuolee isäntänsä puuhastelun aikana
Tekijät: Kerkez / iStock

Sudesta polveutuva koira on säilyttänyt vaistomaisen käyttäytymisen jälkimmäisestä. Laumoissa alistuvilla susilla on todellakin tapana nuolla lauman johtajaa osoittaakseen alistumuksensa. Koirasi saattaa siksi nuolla käsiäsi tai kasvojasi merkiksi alistumisesta. Tämä vaistomainen käyttäytyminen on luonnollisesti ankkuroitunut häneen. Vaikka hän on kesytetty eikä asu ollenkaan laumassa, hän joskus jatkaa toimintaansa tällä tavalla, kun tilanne sallii sen.. Lyhyesti sanottuna koirasi vain saa sinut ymmärtämään, että hän hyväksyy auktoriteettisi.

Koirasi nuolee sinua jostakin

Koira nuolee mestarin kättä
Tekijät: IRYNA KAZLOVA / iStock

Kuten johdannossa mainittiin, nuolemisistunnot voivat olla koirasi viestintäväline. Koirasi saattaa alkaa nuolla sinua kiinnitä huomiosi. On myös erittäin todennäköistä, että hän yrittää saada sinut ymmärtämään jotain. Yritä tarkkailla häntä ja nähdä, tapahtuuko nuolemishetkiä ruokailun aikana, hänen kävelynsä aikana tai kun hänen vesikulhonsa on tyhjä. Tässä tapauksessa piskisi yksinkertaisesti kommunikoi kanssasi ja ilmoittaa, että hän haluaa mennä ulos tai että hänellä on nälkä! Varhaisesta iästä lähtien olemme myös havainneet, että pennut aloittavat nuolemalla emoaan, kun he ovat nälkäisiä, ennen kuin ne imevät.

Koirasi nuolee sinua uteliaisuudesta

Koira nuolee pojan kasvoja
Tekijät: Tatsiana Volkava / iStock

Kuten varmaan jo tiedätkin, koirat elävät hajujen maailmassa. Näin he tutkivat ympäristöään ja tunnistavat tiettyjä ihmisiä tai paikkoja. Vaikka makuaisti ei ole kovin kehittynyt koirilla, ne käyttävät sitä silti täydentämään hajuaistiaan. Kun koira nuolee käsiäsi, se on myös tervehtimistä ja makusi tuntemista. Tällä tavalla, kun hän näkee sinut seuraavan kerran, hän pystyy tunnistamaan sinut uudelleen tämän tekniikan ansiosta!

Siksi koirasi kieli on paljon hyödyllisempi kuin uskotkaan! Hänen nuolemisellaan voi olla useita merkityksiä. Sinun tehtäväsi on tunnistaa ne, jotka näyttävät olevan sopusoinnussa hänen käyttäytymisensä kanssa.