4 syytä, miksi koira raapii maata

Joskus näet koirasi raapivan maata ennen toiminnon suorittamista tai sen jälkeen. Kysymys voi olla ulostamisesta, korissa makaamisesta… Tiedä, ettei sinun tarvitse huolehtia, sillä tälle käytökselle on useita selityksiä. Näemme, mitä ne ovat jakamalla ne neljään erilliseen kohtaan.

Tiesitkö, että tyypillinen koiran käyttäytyminen, nimittäin tassun kohottaminen ennen virtsaamista tai maan raapiminen, tulen matkiminen? Todellakin, kun pentu seurustelee sukulaistensa kanssa, se oppii paljon koiran tottumuksista. Siten hän tietää kuinka säteillä hajuviestit muille koirille.

1. Koira raapii maata

Julkisella paikalla hän luultavasti haluaa jättää jälkensä sen kulumisesta hänen koiraystävilleen, jotka tulevat hänen jälkeensä! Siitä huolimatta on olemassa muita merkityksiä, jotka voidaan johtaa, kun koirasi raapii maata. Kun on kuuma, se antaa hänelle mahdollisuuden löytää maanalaista viileyttä. Koirasi saattaa myös etsiä täydellistä kaivamispaikkaa harjoittelua tai esineen hautaamista varten. Lopuksi, jos koirallasi on vahvat metsästysvaistot, maan raapiminen voi tarkoittaa, että hän on haistanut johdon, jota seurata. Puutarhamulta voi joskus olla vaivalloista, mutta älä huoli, sillä siihen on temppuja.estää sinua kaivamasta reikiä kasvimaasi.

2. Koira raapii maata ulostamisen jälkeen

On tavallista nähdä koirasi tekevän tätä, etenkin takajaloillaan. Saatat luulla, että hän yrittää haudata kakkaansa kuten kissat tekevät, mutta niin ei ole. Itse asiassa piskisi yksinkertaisesti merkitsee alueen, jonka se on ohittanut! Kuten on sanottu, se on viesti, jonka hän osoittaa sukulaisilleen. Puutarhassa tämä voi olla hyvä tapa estää tuholaisia ​​pääsemästä kotiisi.

pieni koira raapii maata
Tekijät: Koushik Chowdavarapu/Unsplash

3. Koira raapia koriaan ennen nukkumaanmenoa

Tämä käyttäytyminen on kiistatta yksi söpöimmistä, joita voit nähdä koirassa. Lähestyessään nukkumapaikkaansa, jälkimmäinen raapii sitä järjestelmällisesti… yksinkertaisesti peda hänen sänkynsä! Hän haluaa rauhoittua ja tarkistaa, ettei mikään voi häiritä häntä. Usein koirasi tekee myös muutamia temppuja yksin. Tämä tapa olisi perinnön esi-isiltä joka katseli ympärilleen ennen nukkumaanmenoa.

4. Koira raapii lattiaa takan sisällä

Toisin kuin kolme edellistä kohtaa, tämä paljastaa epänormaali käytös koirilla. Jälkimmäinen raapii lattiaa sisältä, parkettia tai laattoja, kiihkeästi? Se johtuu joko siitä, että hän on kyllästynyt eikä löydä muuta tapaa ilmaista sitä, tai koska hän on ahdistunut. Joka tapauksessa tarvitset varaa aika asiantuntijalle pysty tunnistamaan ongelman. Sitten koirasi on seurattava hänen tarpeisiinsa mukautettua terapiaa.

kyllästynyt koirakoira raapii maata
Tekijät: Ana Martin / Unsplash

Lähde

Pidät myös:

Koiran käyttäytyminen: 8 outoa tapaa tulkittu!

Miksi koirani syö ruohoa? Onko tämä normaalia?

Koirani juoksee ympyröissä: onko tämä normaalia vai huolestuttavaa?