4 analysoitavaa näkökohtaa tunteiden ymmärtämiseksi

Koira on erittäin ilmeikäs eläin. Ja silti, joskus on vaikea ymmärtää kaikkea, mitä hän haluaisi kertoa meille. Vuosituhansien aikana tämä eläin on kehittänyt erinomaisen kyvyn ymmärtää ihmisen ei-verbaalista viestintää äänen intonaatioiden ja ilmeiden ansiosta. Tämän taidon ansiosta tutkimukset osoittavat, että monet koirat osoittavat empatiaa omistajaansa kohtaan! Mutta tämä ei päde ihmisiin, jotka tarvitsevat edelleen käsikirjan eläimensä ruumiinmerkkien tulkitsemiseen, koska monia pikakuvakkeita voidaan tehdä… Esimerkiksi kun koiramme heiluttaa häntää, ajattelemme yleensä, että kumppanimme on onnellinen… mutta näin ei aina ole!

Tutustu selkeällä ja yksinkertaisella tavalla erilaisiin merkityksiin, joita kumppanisi häntä voi paljastaa sen sijainnin ja liikkeen mukaan.

1. Hän pitää häntänsä ylhäällä

Katse suoraan eteenpäin, häntä kohti taivasta… Kun koirasi ottaa tämän asennon, se tapahtuu yleensä silloin, kun se kohtaa hänelle tuntemattoman koiran. Tässä tapauksessa kumppanisi ilmestyy itsevarma ja yrittää lähettää viestin osoitteesta ylivaltaa.

Jos häntä päinvastoin on hieman koholla, mutta suora, hän tuntee uhka.

Jos se on kiihtynyt, se on sitä yrittää tehdä vaikutuksen.

2. Hänen häntänsä pysyy alhaalla

Koira, joka pitää häntänsä matalalla, aiheuttaa useimmiten a negatiivinen tunne (olet saattanut kuulla ilmaisun ”jättää hännän jalkojen väliin” herättämään lentoa pelon ja/tai häpeän hetken aikana).

Joten jos koirasi pitää häntänsä ylhäällä ja suunsa auki, se tarkoittaa, että hän tuntee uhka et epäröivä. Mitä lähempänä hänen häntänsä on vatsaansa, sitä enemmän hänellä on pelko.

Jos hän myös taivuttaa niskaansa, hän on nälkä.

Jos hän pitää häntänsä matalana, selkärangan koukussa ja katseensa alaspäin, hän omaksuu asennon hallitsevat.

surullinen koira odottaa
Tekijät: Alexas_Photos / Pixabay

3. Sen hännän liike

Jos hän heiluttaa häntäänsä oikealle, koirasi tuntee onnellinen et innoissaan.

Päinvastoin, jos hän heiluttaa sitä vasemmalle, se tarkoittaa jotain on vialla.

Sinun on kuitenkin oltava varovainen, sillä kuten ihmiset, koirat voivat olla oikeakätisiä… tai vasenkätisiä! Silloin merkitys on käänteinen.

4. Sen hännän räpytyksen nopeus

Häntä heiluu reippaasti oikealle, jos kumppanisi tavata joku tuttu. Jos henkilö on hänelle tuntematon, lyöntinopeus on paljon suurempi kevät.

Siinä kaikki, nyt tiedät kuinka tulkita koirasi tunnetila sen hännän ansiosta!

Viitteet

FRANZONI, Valentina, MILANI, Alfredo, BIONDI, Giulio et ai. Esityö koiran tunteiden tunnistamisesta. Julkaisussa: IEEE/WIC/ACM International Conference on Web Intelligence-Companion Volume. 2019. s. 91-96.

MCCONNELL, Patricia. Koiran rakkaudesta: tunteiden ymmärtäminen sinussa ja parhaassa ystävässäsi. Ballantine Books, 2009.

FERRES, Kim, SCHLOESSER, Timo, et GLOOR, Peter A. Koiran tunteiden ennustaminen asennon analyysin perusteella käyttämällä deeplabcutia. Future Internet, 2022, voi. 14, 4 jälkeen, s. 97.