3 vinkkiä hyvään yhteiseloon koiran ja kissan välillä

Kuten kuuluisa sanonta kuuluu, ”koirat eivät tee kissoja”. Tämä tarkoittaa, että nämä kaksi eläinlajia ovat hyvin erilaisia, etenkin käyttäytymistään ja tapoiltaan. Onko sinulla koira ja kissa, eivätkä ne tule toimeen? Haluatko adoptoida koiran ja sinulla on jo kissa tai päinvastoin? Älä panikoi, näille kahdelle pienelle olennolle on olemassa tehokkaita ratkaisuja elää yhdessä rauhallisesti ja ilman ylivuotoa.

1. Tärkeä ensimmäinen askel: esittelyt

Tämä vaihe ei ole vähäisin, koska se on ratkaiseva varten’suhteen tulevaisuus kahden hiuspallosi välissä. Lemmikin omistajana sinun tulee pyrkiä saavuttamaan a sujuva kohtaaminen. Näitä eläimiä ei todellakaan pitäisi pakottaa lähestymään suoraan, vaan pikemminkin anna heidän tarttua pikkuhiljaa. Tämän esityksen aikana suosittelemme varmistamaan, että kissasi on paikassa, jossa koira ei pääse siihen käsiksi tai pidä koirasi hihnassa. Näin vältytään mahdolliselta fyysiseltä kontaktilta olla vaarallinen kahdelle eläimellesi, varsinkin jos ne ovat ahdistuneita.

pentu ja kissanpentu
Tekijät: Pixabay

2. Kunnioita molempien eläinten yksilöllisyyttä

Jotta koirasi ja kissasi välille ei synny konflikteja, on tärkeää kunnioittaa yksilöllisyyttä ja yksityisyyttä näistä eläimistä. Itse asiassa, vaikka nämä kaksi olisivat rinnakkain, niitä ei pitäisi velvoittaa jakamaan kaikkea. Mieti tätä varten erottaa ruokailu- ja makuutilansa. Tämän lisäksi on tärkeää huolehtia samasta kahdesta eläimestä, jotta se ei aiheuta kateutta toiselle tai toiselle ja näin vältetään konflikteja mahdollisimman paljon.

3. Ole kärsivällinen

Hyvin nopeasti on tärkeää, että opetat eläimesi kunnioittamaan toisiaan. Todellakin,koulutus on avain menestykseen. Koska koira on yleensä tottelevaisempi eläin kuin kissa, suosittelemme, että opetat se asumaan kissan kanssa opettamalla esimerkiksi olemaan haukkumatta sitä. Tätä varten on olennaista seurata eläinten ensimmäisiä yhteiselämän hetkiä mahdollisimman tarkasti, jotta niitä voidaan tarvittaessa korjata.

koira ja kissa
Tekijät: Pixabay

Kuukausien kuluessa kahden pienen rakkauspallosi tulisi tulla toimeen ja parhaassa tapauksessa lähentyä, jopa tulla parhaiksi ystäviksi. Itse asiassa, toisin kuin yleisesti uskotaan, monet koirat ja kissat ovat ystäviä eivätkä koskaan jätä toisiaan! Siinä kaikki, mitä haluamme sinulle.

Pidät myös: