3 pahinta syytä adoptoida koira

Vaikka on monia todella hyviä syitä adoptoida koira kotiisi, on silti myös huonoja… Tässä on valikoimamme 3 pahinta huonoa syytä ottaa koira.

Adoptoi koira, koska sinulla oli mielijohteesta

Pieni söpö pentu ruudussa
Tekijät: Bogdan Kurylo / iStock

Valitettavasti liian usein koirat adoptoidaan mielijohteesta. Joten, totta puhuen, on oikkua ja päähänpistoa. Suosikkikoiran ottaminen useiden kuukausien, jopa vuosien harkinnan jälkeen, rotuihin tutustumisen, koulutuksen ja eri kasvattajien tapaamisen jälkeen on tietysti harkittu hankinta, joka ei näytä aiheuttavan mitään ongelmaa. Päinvastoin, hanki koira yöksi vain siksi, että luulet hänen olevan söpöse on toisaalta a erittäin huono idea… Itse asiassa, kun et ole valmistautunut, ajatus elämästäsi koiran kanssa ei aina ole todellisuutta.

Eläimen adoptio on iso vastuu. Sen ostaminen mielijohteesta estää sinua kysymästä itseltäsi alkuvaiheessa pohtimaan seurauksia, joita sillä on elämääsi. Ajattelu on kuitenkin olennainen askel ennen adoptiota, koska kuten lapsen kanssa, sinulla on vastuu elämästä käsissäsi! Onko sinulla keinoja vastata kaikkiin hänen tarpeisiinsa? Tiedätkö kuinka kouluttaa koiraa? Aiotko ottaa koirasi mukaasi lomalle? Oletko valmis menemään eläinlääkäriin milloin tahansa päivällä tai yöllä, jos lemmikkisi on huonovointinen? Onko sinulla yksinkertaisesti tarpeeksi aikaa kiinnittää häneen huomiota ja huolehtia hänen päivittäisistä tarpeistaan ​​(kävely, leikkiminen jne.)? Jos et ole vielä tehnyt ei koskaan käyttänyt aikaa kysyä itseltäsi kaikkia näitä kysymyksiäkoiran adoptio ei saisi olla toistaiseksi.

Ota koira, koska sinulla on iso puutarha

Koira kaivaa kuoppaa puutarhaan
Tekijät: Cindy Shebley / iStock

Emme oikein tiedä miksi, mutta kollektiivisessa mielikuvituksessa muuttaminen taloon, jossa on suuri puutarha, vahvistaa täysin sen tosiasian, että koiran saaminen on mahdollista. Tämä on kuitenkin kaukana todellisuudesta! Emme koskaan lakkaa toistamasta sitä: koira ei voi mennä ulos vain sinun puutarhaasi, vaikka se olisi valtava. Piskollesi puutarha ei ole muuta kuin ylimääräinen huone kotonasi. Tietysti hän voi venyttää jalkojaan, mutta se ei riitä. Muistaakseni koirat elävät hajujen maailmassa. Nuuskailu on osa niitä ja on välttämätöntä niiden tasapainolle. Kahden tai kolmen ulkoilun jälkeen puutarhassasi tuoksut eivät ole niin mielenkiintoisia koirallesi. Siksi hänen täytyy pystyä tutkimaan ulkomaailmaan joka päivä.

Joten vaikka suuren puutarhan omistaminen koirallesi on todellinen plussa, tämä ei vapauta sinua ottamasta koiraasi ulos päivittäin. Hänen täytyy pystyä venyttelemään jalkojaan muualla kuin kotona ja haistelemaan paljon uusia tuoksuja: hänen suosikkiharrastuksensa!

Koiran ottaminen voimaan kasvattaaksesi lapsiasi

Koira pitää hauskaa kahden pienen tytön kanssa
Tekijät: LightFieldStudios / iStock

”Otimme koiramme voimaannuttamaan lapsia.” Olet varmasti jo kuullut tämän syyn oikeuttaaksesi koiran adoption jonain päivänä. Tämä toimii luonnollisesti kaikkien eläinten kanssa: kanin, hamsterin, marsun jne. Miten koiran hankkiminen auttaisi lapsia kasvamaan ja tulemaan vastuullisiksi? Luuletko, että lapsi tajuaa, että hänen eläimensä on huono ja voiko hän viedä hänet eläinlääkäriin? Viekö lapsesi koiransa lenkille yksin? Ajatteleeko lapsi koiransa ruokkimista joka päivä?

Paras tapa vahvistaa lasta on näyttää hänelle esimerkkiä. Joten koiran tai muun eläimen adoptoimisen sijaan vie se turvakotiin. Kysy, voitko tehdä muutaman tunnin vapaaehtoistyötä yhdessä. Opeta häntä hoitamaan eläimiä ja saa hänet tietoiseksi niiden hyvinvoinnista, koulutuksesta jne. Se on tällä tavalla lapsesi ymmärtää koiran omistamiseen liittyvät vastuut. Kaikissa tapauksissa koiran on oltava aikuisen vastuulla. Lapsesi voi tietysti auttaa sinua, mutta ei ole millään tavalla vastuussa eläimestä.

Todellisuudessa koiran adoptioon on yhtä monta hyvää kuin huonoa syytä. Ja ennen kaikkea syitä on yhtä monta kuin on omistajia! Lopuksi ainoa asia, joka kannattaa muistaa, on se tulevan koirasi saapumista on harkittava huolellisesti. Se on myös tärkeää lemmikkisi ja perheesi hyvinvoinnin vuoksi.