3 koiranherkkureseptiä syksyisillä makuilla

Loppuuko herkut pian? Joten miksi et tekisi niitä itse uusien ostamisen sijaan? Syksyn paluu on ajankohtaista myös tälle! Todellakin, kauniit oranssit sävyt, hyppyt kuolleiden lehtien kasoissa, lämpimät kastanjat ja puupalon tuoksu inspiroivat meitä. Löydä nopeasti nämä 3 kaunista reseptiä, joissa on makeita makuja ja jotka ilahduttavat koirasi makuhermoja.

Pureskelu bataattiperunoita

Aloitamme helpoimmasta herkusta, sillä siihen tarvitaan vain yksi ainesosa: bataatti!

Luettelo ainesosista:

 • Yksi tai kaksi bataattia riippuen siitä, kuinka paljon haluat valmistaa.

Ohjeet :

 1. Aloita esilämmittämällä uuni 200 asteeseen.

 2. Seuraavaksi aloita bataattien puhdistaminen. Tässä reseptissä teemme pitää ihonsa joka on runsaasti ravintoaineita. Voit siis käyttää pientä harjaa puhdistuksen tehostamiseksi.

 3. Leikkaa bataatit nyt n 1 cm paksu niin kauan kuin haluat. Jos esimerkiksi haluat pitkiä tikkuja, leikkaa bataatti pituussuunnassa. Mitä tulee paksuuteen, varo, ettet käytä niitä liian ohuina, jotta bataattitikut eivät tule liian kovia.

 4. Kun olet tarkentanut, aseta perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista niitä varten 3 tuntia suunnilleen. Muista kääntää ne ympäri, jotta ne kuivuvat tasaisesti.

 5. Anna niiden jäähtyä kypsennyksen jälkeen ja säilytä ilmatiiviissä astiassa. Koirasi pystyy syömään niitä 2–3 viikon kuluessa.

Kurpitsa ja pekoni keksejä

Todellinen syksyn ikoni, kurpitsa ilahduttaa koirasi makuhermoja, varsinkin kun se on yhdistetty tässä reseptissä pekoniin!

Luettelo ainesosista:

 • Kaksi kananmunaa (voit toipua kuoret kynttilänjalkojen valmistukseen esimerkiksi pääsiäisenä)
 • 170 g kurpitsamuusia
 • 100 g keitettyä ja jauhettua pekonia
 • 300 g täysjyvävehnäjauhoja
 • 60 g maapähkinävoita

Ohjeet :

 1. Aloita laittamalla munat, maapähkinävoi ja kurpitsa kulhoon ja vatkaa ne homogeeninen seos. Lisää pekoni ja sekoita uudelleen.

 2. Viimeistele taikina lisäämällä jauhot askel askeleelta jotta työ ei ole liian vaikeaa. Taikinan tulee irrota hyvin kulhon reunoista eikä olla tahmeaa.

 3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla kaulimen avulla 5 mm paksu suunnilleen. Leikkaa taikinasta keksit leikkurileikkurilla. Jos sinulla ei ole sellaista, voit käyttää myös lasia.

 4. Aseta keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 30-35 minuuttia 180 asteessa. Niiden tulee olla kevyesti kullanruskeita. Voit säilyttää niitä kuukauden ilmatiiviissä rasiassa.

Omena- ja karpalokeksit

Muita syksyn makuja: omena ja karpalo! Sen lisäksi, että nämä pienet punaiset marjat ovat erittäin suosittuja koirakavereidemme keskuudessa, ne ovat täynnä vitamiineja ja antioksidantteja.

Luettelo ainesosista:

 • Omena
 • 150 g karpaloita
 • ¼ teelusikallinen kanelia
 • 350 g täysjyvävehnäjauhoja
 • 85 g vaahterasiirappia tai melassia

Ohjeet :

 1. Aloita esilämmittämällä uuni 175 asteeseen. Leikkaa omena karkeasti paloiksi ja laita se tehosekoittimeen karpaloiden kanssa. Sekoita kunnes saathomogeeninen tahna.

 2. Laita saatu seos kulhoon, lisää vaahterasiirappi ja kaneli ja sekoita. lisätä pikkuhiljaa 350 grammaa jauhoja kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

 3. Kauli taikina jauhotetulla työtasolla ja leikkaa siitä keksit tai lasilla. Laita saadut keksit uunipellille ja paista välillä 20 ja 25 minuuttia. Kun ne ovat kauniin ruskeita, sammuta uuni, mutta jätä keksit sisälle vielä 45 minuuttia, jotta ne kuivuvat hyvin.