15 eteeristä öljyä koirasi hoitoon aromaterapialla

Jos olet luonnollisten hoitomenetelmien ystävä, aromaterapia puhuttelee sinua varmasti. Tämä käytäntö viittaa yleensä kasveista peräisin olevien aromaattisten yhdisteiden ja erityisesti eteeristen öljyjen (EO) käyttöön. Kuitenkin, vaikka jälkimmäiset ovat suurimmaksi osaksi hyödyllisiä koirillemme, niitä on silti käsiteltävä varoen. Tänään kutsumme sinut tutustumaan 15 eteeriseen öljyyn, joita voit käyttää ilman pelkoa koirasi puolesta, mutta aina eläinlääkärin neuvojen mukaisesti.

Kuinka käyttää eteerisiä öljyjä lemmikkillesi?

Fysiologisesti koirat ovat hyvin erilaisia ​​kuin ihmiset. Eteeristen öljyjen päivittäinen käyttö ei siksi sovi eläimellesi. Tiesitkö, että hajualueen prosenttiosuus suhteessa aivojen kokoon on ihmisillä 0,29 % verrattuna koirien 10,1 prosenttiin? Siten, niiden hajuherkkyys on paljon suurempi että meidän on otettava huomioon. Joitakin erittäin mietoja eteerisiä öljyjä voidaan levittää puhtaina lemmikkisi iholle, mutta toisten osalta laimennus on välttämätöntä. Voit tehdä tämän riippuen siitä, mitä haluat hoitaa, käyttää kasviöljyjä, hunajaa, shampoota, savea, balsamia jne. Lisäksi mitä tulee meille, käytössä on varotoimet :

  • Tarkista vasta-aiheet huolellisesti.
  • Suorita allergiatesti ennen käyttöä.
  • Älä käytä eteerisiä öljyjä silmissä tai niiden lähellä, peräaukon ja emättimen limakalvoilla, korvien sisäpuolella ja kuonolla.
  • Älä pistä eteerisiä öljyjä lihakseen tai suonensisäisesti.
  • Älä käytä eteerisiä öljyjä alle 3 kuukauden ikäisille eläimille ja tiineille tai imettäville naaraille.

Joka tapauksessa suosittelemme sinua kysy neuvoa eläinlääkäriltäsi ennen kuin käytät eteerisiä öljyjä lemmikkillesi.

1 – Spike laventeli eteerinen öljy

laventelin eteerinen öljy
© Anna-Kim – iStock

Erittäin monipuolinen, piikki laventeli EO on molemmat luonnollinen antitoksiini (myrkyn neutralointi), antiseptinen ja kouristuksia estävä aine. Se on myös tehokas allergioiden, ärsytysten ja palovammojen hoidossa. Sen sopivin käyttötapa on kasviöljyyn laimennettu ihon kautta.

2- Aito laventelin eteerinen öljy

Kuten serkkunsa piikki laventeli, todellinen laventeli EO on erittäin hyvä antiseptinen ja kouristuksia ehkäisevä aine. Sillä on myös parantavia, rauhoittavia ja rauhoittavia ominaisuuksia, eli se auttaa hallita ahdistusta ja stressiä eläimillä. Se on myös erittäin hyvä hyönteisten karkote. Sen sopivin käyttötapa on myös ihon läpi.

3- Mentoli-eukalyptuksen eteerinen öljy

Mentoli Eucalyptus eteerinen öljy on ihanteellinen ENT-häiriöt, kun koirasi flunssa, poskiontelotulehdus tai yskää. Sen käyttötavat ovat ihon ja suun kautta.

4 – Palmarosa eteerinen öljy

Antibakteerinen ja antifungaalinen, se on erittäin hyödyllinen, joshengitystie- tai gynekologiset infektiot. Sillä on myös hyönteismyrkkyjä ja hyönteisiä karkottavia ominaisuuksia ja se stimuloi immuunijärjestelmää. Sen sopivin käyttötapa on myös ihon läpi.

5 – Piparmintun eteerinen öljy

piparmintun eteerinen öljy
© marrakeshh – iStock

Paikallinen analgeettinen hypotermia ja kouristuksia estävä, se voisi olla erittäin hyödyllinen, jos matkapahoinvointi tai ruoansulatushäiriöt. Ole varovainen, se voi aiheuttaa hypotermiaa ihon läpi ja siksi sitä tulee annostella enintään 2 %.

6 – Laakerin eteerinen öljy

Laakerin eteerinen öljy auttaa hoitaa hiivainfektioita, dermatoosit ja ENT-häiriöt. Ihon suhteen sen annostus ei saa ylittää 10 %.

7- Teepuun eteerinen öljy

Teepuun eteerinen öljy on infektiota estävä, immunostimuloiva, sieni- ja loisia estävä. Se auttaa lievittämään ihoinfektiot koirassa. Kuten kaikkia eteerisiä öljyjä, sitä käytetään aina laimennettuna ja sen antotapa on ihon läpi.