10 koirarotua, joilla on epätavallinen fysiikka

Kaikista nykyään olemassa olevista koiraroduista jotkut todella erottuvat alkuperäisistä fyysisistä ominaisuuksistaan. Dreadlocks, karvaton, pyöreä pää, ryppyinen iho… uskomattomat koiramme eivät ole vielä yllättäneet meitä!

1- Kiinanharjakoira

Kiinanharjakoira
Krediitit: tsik / iStock

Ensimmäinen piski, joka avaa hämmästyttävän näköisten koirien pallon, on Kiinanharja! Kanssa hänen alaston ruumiinsa ja leijonan harjansa, hän on yksi maailman omaperäisimmistä koirista. Hänen ruumiinsa ei ole aina yksimielinen ja hänet valitaan usein ”maailman rumimmaksi koiraksi”. Rakasta tai vihaa, kiinanharjakoira on edelleen rento, iloinen pieni koira, joka rakastaa lapsia.

2 – Perun karvaton koira

Perun karvaton koira
Teot: nok6716 / iStock

Tämä koira ansaitsee myös paikkansa 10 koirarodun joukossa alkuperäisellä ilmeellä! Karvaton, siitä puuttuu myös muutama hammas. Sen hyvin lankamainen morfologia antaa sille joitakin yhtäläisyyksiä vinttikoiran kanssa. Isäntänsä lähellä hän voi olla pelokas ihmisiä kohtaan, joita hän ei tunne. Rauhallisen luonteensa ansiosta hän osoittautuu täydelliseksi kumppaniksi vanhuksille.

3- L’American Bully

Chien American Bully
Tekijät: GoDogPhoto / iStock

American Bullyn erikoisuus piilee siinä hänen erittäin jäykkä, voimakas morfologiansa ja hänen ylimitoitettu päänsä. Tämä ilme voi joskus olla pelottava, mutta ajattele uudelleen: American Bully on vain rakkauspallo! Hellä ja erittäin herkkänahkainen hän on ihanteellinen kumppani koko perheelle.

4- Le bullterrieri

Chien bullterrieri
Tekijät: VictorRicoFoto / iStock

Toinen koira, jolla on tapana pelotella ihmisiä, kun he tapaavat hänet: bullterrieri! Tunnistamme sen tuhannen kiitoksen joukosta hänen päänsä pyöreä muoto ja pienet silmät. Häntä pidetään usein aggressiivisena, ja hänellä on tämä maine alkuperästään taistelukoirana. Nykyään hänessä ei ole mitään pelottavaa, hän on leikkisä, hellä ja erittäin seurallinen koira sekä ihmisten että muiden eläinten kanssa.

5 – Le Bedlington Terrieri

Chien bedlingtoninterrieri
Tekijät: Sergei Tikhomirov / iStock

Ei ei, se ei ole lammas… vaan koira! Ja tarkemmin sanottuna bedlingtoninterrieri. Tämä Iso-Britanniassa ilmestynyt koira juontaa juurensa yli 200 vuoden taakse. Se erottuu hänen kauniit kiharat hiuksensa ja päänsä, joka muistuttaa hämärästi bullterrieriä. Todellisuudessa se ei ole hänen päänsä muoto, vaan pikemminkin tapa, jolla hän on ajettu!

6- Le Chow Chow

Chien Chow Chow
Laajuus: Iurii / iStock

Kanssa se näyttää suurelta täytetyltä nallekarhulta, Chow Chow antaa vaikutelman, että se on tehty halattavaksi. Mutta hänen uskomattoman fysiikkansa lisäksi tämän koiran erikoisuus piilee hänen luonteessaan. Hyvin pidättyväinen ja itsenäinen, hänestä sanotaan, että hän on lähempänä kissaa kuin koiraa.

7- Le Komondor

Chien Komondor
Laajuus: slowmotiongli / iStock

Jos tuntien viettäminen koirasi trimmaamiseen ei pelota sinua, esittelemme sinulle Komondorin! Sen tuhansilla rastatukkailla, joista jokainen on 20-30 senttimetriä pitkä, tällä koiralla on jäljittelemätön ulkonäkö ja se vaatii paljon huoltoa. Unkarista kotoisin olevaa sitä käytettiin paimenkoirana yli tuhat vuotta sitten. Varo, ettet menetä sitä lampaiden joukkoon!

8 – Shar Pei

Shar Pei koira
Tekijät: Ansaharju / iStock

Tiesitkö, että Shar Peitä käytetään metsästyskoirina? Sen tunnistaa helposti hänen ryppyinen ihonsa, erityisesti päässä ja kaulassa. Hänellä on myös se erityispiirre, kuten hänen ystävänsä Chow Chow, että hänellä on sininen kieli. Se on koira, joka ei ole kovin vilkas tai aktiivinen ja sopeutuu siksi täydellisesti asuntoon, tietysti edellyttäen, että se viedään säännöllisesti ulos.

9- Xoloitzcuintli

karvaton koira
Tekijät: Ekaterina Gorokhova / iStock

Xoloitzcuintli erottuu paitsi sen lausumattomasta nimestään, myös sen uskomattomasta ruumiinrakenteesta. Lisäksi hän jättää harvoin ihmiset, jotka kohtaavat hänen tiensä, välinpitämättömiksi. Täysin alasti, lukuun ottamatta pientä hiustupua päässä joskushän on ihanteellinen koira koira-allergikoille.

10- Puli

Puli koira
Tekijät: Bigandt_Photography / iStock

Joskus moppiin verrattuna, Pulin hiukset muistuttavat komondorin hiuksia. Myös Unkarista kotoisin olevaa sitä käytettiin myös lammaskoirina 1000-luvulla. Jotkut Puli-omistajat, jotka eivät halua vaivautua kaikkien hiustensa kanssa, leikkaavat ne mukavuuden vuoksi.