10 kiellettyä ruokaa koirallesi

Vaikka heillä on hauskaa syödä kaikkea, mitä matkalta löytää, koirakaverillamme on silti hauras vatsa. Älkää todellakaan tottuneet antamaan heille aterioistanne jäännöksiä. Tietyt ruoat voivat aiheuttaa heille vakavia terveysongelmia ja jopa tappaa heidät. Tässä on luettelo 10 ehdottomasti kiellettyä ruokaa koirallesi.

1. Suklaa

Jos suklaa on niin vaarallista koirallesi, se johtuu kaakaosta sisältää teobromiinia. Tällä teobromiinilla on vaikutus rentouttaa hengitysteiden lihaksia ja se voi olla erittäin vaarallista.

Lisää suklaa on tummaa, sitä vaarallisempaa se on. Toisaalta, valkosuklaa ei ole.

Tumma suklaa
Tekijät: AlexanderStein / Pixabay

2. Makeiset

Makeiset ovat erittäin vaarallisia uskollisille kumppaneillemme. Itse asiassa jälkimmäiset ovat hyvin alttiina diabetes ja pieni määrä voi vahingoittaa niitä. Niistä voi myös tulla liikalihava ; lihavuus on tänään johtava kuolinsyy koira maailmassa.

Siksi sitä ei pitäisi antaa heille missään tapauksessa, edes poikkeuksellisesti. Tämä estää heitä pitämään siitä.

3. Aterian luut

Tällä kertaa luun koostumus ei ole vaarallinen. Itse asiassa luut eivät sisällä myrkyllisiä aineita. Toisaalta, niiden hauraus on suuri vaara. Kaikki luut eivät ole vaarallisia, mutta se on ehdottoman välttämätöntä varo keitettyjä luita.

Keitetty luu menee halkaista ja rikkoa helpompaa. Siksi koirasi voi toisen pään työntäminen kurkkuun, hampaan katkeaminen tai jopa vatsaan kiinni.

4. Raaka liha tai kala

On ehdottomasti vältettävä antamasta koirallesi raakaa lihaa tai kalaa. Nämä ruoat sisältävät usein loiset joka voi saada hänet sairaaksi. Voit kuitenkin antaa hänelle keitettyä lihaa tai kalaa koska ruoanlaitto tappaa loisia.

Mitä tulee lihaan, ole hyvin varo suolaista lihaa (jopa keitettynä)! Koirat eivät siedä suolaa kovin hyvin ja se voi aiheuttaa halvaus, kooma jne.

5. Valkosipuli ja sipuli

Kiinnitä tarkkaa huomiota sipulia ja valkosipulia! Varsinkin kun annat ylijääneet ateriat koirallesi. Itse asiassa niiden nieleminen tuhoaa punasoluja koiraystävästäsi, mikä aiheuttaa anemia (kehon hapenpuute). Ole siis erittäin varovainen lautasillasi olevien jäämien kanssa, jos ateria sisältää sipulia tai valkosipulia.

6. Maito

Aikuisten ihmisten tiedetään jo olevan huonosti sulavaa maitoa. Sama pätee koiriin! Nuorena koira voi juoda maitoa, mutta aikuisena se ei ole sama asia. Hän ei sulata sitä yhtä hyvin kuin ennen.. Tämä voi aiheuttaa koirallesi ruoansulatushäiriöt.

maito keksejä
Tekijät: Elliot Banks / Unsplash

7. Rypäle

Olipa kyseessä valkoinen, punainen tai kuiva, rypäleitä tulee välttää koirasi ruokavaliossa. Se voi todellakin aiheuttaa ripuli ja oksentelu mutta myös ja enimmäkseen) munuaisten vajaatoiminta! Näin tulee käymään kaikkien muidenkin kohdalla rypälehedelmät ja kaikki kuivatut hedelmät jotka on siksi sisällytetty koirallesi kiellettyjen ruokien luetteloon.

8. Lakimiehet

Onko se lehdet, nahka, liha tai kuoppa asianajajasta… kaikki on vaarallista! Avokado sisältää henkilöerittäin myrkyllinen aine sydän ja keuhkot koirastasi.

9. Tee ja kahvi

Valitettavasti uskolliselle kumppanillesi, jos hän voi normaalisti olla mukanasi kaikkialla ja koko ajan, tämä ei todellakaan päde aperitiiville! Voimassa, koirat voivat juoda vain vettä! Kuten suklaa, kahvi ja tee sisältävät la teobromiini. Nämä juomat myös nopeuttaa sykettä koirastasi. Vältä siis!

10. Pähkinät

Kaikki pähkinät ja hasselpähkinät tulee pitää poissa koirastasi. Todellakin, he vahingoittaa hänen hermostoaan ja lihaksiaan. Lisäksi nämä ovat erittäin öljyinen hedelmä ; joten ne voivat aiheuttaa ruoansulatuskanavan tukos hiuspallostasi.

Makadamiapähkinät ovat vaarallisimpia ja sitä voi esiintyä muissa elintarvikkeissa, kuten keksissä. Sen ei pitäisi olla enää ongelma, koska opit makeisten olevan ehdottomasti kielletty.

Tässä on koirallesi kiellettyjä ruokia. On muitakin tietenkin, joten muista tehdä läksysi ennen kuin annat hänelle mitään uutta!

Lähde

Pidät myös:

Pehmolelujen edut koirille

Ruoanlaitto koirallesi: 3 asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen kuin aloitat

Koiran suojaaminen kuumuudelta: 5 vinkkiä!